Skip to main content
ΑΝΥΨΩΣΗ ΙΓΜΟΡΕΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ

Ανύψωση ιγμόρειου ανοικτή και κλειστή

Ανύψωση ιγμόρειου ανοικτή και κλειστή – Περαστατικό Ι

Ανύψωση εδάφους ιγμορείου για αύξηση του οστικού ύψους πριν από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων άνω αριστερά

ΠΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ακτινογραφική εικόνα. Διακρίνεται στην άνω αριστερή περιοχή σημαντικό οστικό έλλειμμα καθ’ ύψος.  Η τοποθέτηση εμφυτεύματος δεν είναι δυνατή στην παρούσα φάση.

Ίδια ακτινογραφική εικόνα. Με κόκκινο χρώμα επισημαίνεται η περιοχή του ιγμορείου την οποία θέλουμε να εκμεταλλευθούμε και να πληρώσουμε με οστικό μόσχευμα ώστε να αυξήσουμε σημαντικά το ύψος του διαθέσιμου οστού.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ακτινογραφική εικόνα μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Εμφύτευμα πολύ ικανοποιητικών διαστάσεων (4.8mm x 12mm) φαίνεται να περιβάλλεται πανταχόθεν από κόκκαλο. Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος και η αποκατάσταση της περιοχής με στεφάνη πορσελάνης κατέστη δυνατή λόγω της προηγειθήσης διαδικασίας ανύψωσης του ιγμορείου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΙΓΜΟΡΕΙΟΥ

Ακτινογραφική εικόνα της περιοχής της ανύψωσης. Διακρίνεται η πλήρωση μέρους του ιγμορείου άντρου με οστικό μόσχευμα. Η περιοχή της οστικής ανάπλασης εμφανίζεται ως ακτινοσκιερότητα (λευκωπή περιοχή λόγω του μοσχεύματος)

Ίδια ακτινογραφική εικόνα. Το μπλε χρώμα επισημαίνει την περιοχή της ανάπλασης. Λόγω της σημαντικά μεγάλης αύξησης του ύψους του οστού πλέον καθίσταται δυνατή η τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Close Menu